Yrken

En klassiker på maskeraden är att klä ut sig i en uniform som representerar ett visst yrke. Det handlar sällan om maskeradkläder som förvandlar dig till en receptionist eller en dataprogrammerare eftersom personer inom dessa kategorier inte bär uniformer som är typiska för deras yrken utan det handlar om yrken som läkare, pilot och polis.

Sjuksköterskor och läkare

Maskeradkläder som förvandlar dig till en läkare eller sjuksköterska kan antigen vara verklighetstrogna eller roliga och finns i många olika varianter. Du kan till exempel klä ut dig till en ”vanlig” läkare, en vanlig kirurg eller en blodig kirurg vilket passar utmärkt på Halloween. När det gäller de omåttligt populära sjuksköterskedräkterna finns det i grund och botten tre olika kategorier av maskeradkläder.

  • Vanliga autentiska sjuksköterskor.
  • Sexiga sjuksköterskor har blivit lite av en klassiker hos kvinnor som vill klä ut sig till något sexigt. Dessa maskeradkläder består ofta av korta åtsittande sjuksköterskeklänningar med djupa urringningar.
  • Skrämmande blodiga sjuksköterskedräkter i bästa zombieanda.

Piloter och flygvärdinnor

Coola pilotdräkter för män och kvinnor, där även grymma solbrillor är ett måste, är populära. Du kan klä ut dig till en vanlig trafikflygpilot, en pilot från 2:a världskriget eller stridspilot i bästa Top Gun-stil, vare sig du är kille eller tjej. Kvinnor kan med fördel förvandla sig till en autentisk, söt eller sexig flygvärdinna.

Poliser, militärer och brandmän

Det finns en uppsjö av maskeradkläder som förvandlar dig till polis, militär eller brandman. En del är autentiska medan andra är roliga och ibland skrämmande. Och om du är kvinna så finns det naturligtvis även sexiga varianter av dessa maskeradkläder, framförallt militär- och polisdräkter, precis som vanligt.