Maskeradmasker

En maskeradmask är det enskilt mest effektfulla maskeradtillbehöret av dem alla, det är inte mycket som slår en riktigt schysst maskeradmask. Därför ska vi på maskeradkläderna.se nu visa dig vad för olika sorters maskeradmasker det finns att välja på.

Karaktärmasker

En karaktärmask är en mask som förställer en filmkaraktär, en datorspelkaraktär eller kändisar. Filmkaraktärer passar extra bra för Halloween eftersom du bland dessa masker hittar du karaktärer som Freddy Kreuger, Jason, Nosferatu, Guy Fawkles, Frankenstein, Hannibal Lecter och Saw Puppet. Exempel på kändismasker är Margret Thatcher, Barack Obama, Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton, Michael Jackson, Osama Bin Laden, Muammar Gaddafi och Charlie Sheen.

Halloweenmasker

Förutom de skräckkaraktärer vi precis nämnde finns det många andra sorters skräckinjagande halloweenmasker som förställer zombies, vampyrer, skelett, varulvar, mumier och vanställda dockor. Utbudet av halloweenmasker är enormt stort.

Djurmasker

Djurmasker används inte speciellt ofta på halloween men passar bra på andra maskerader, inte minst om maskeraden har ett djurtema och på barnmaskerader. Det finns både skrämmande djurmasker och gulliga masker på djur som hundar, hästar, kaniner, tuppar, pandor och apor.

Teatermasker

En teatermask är en mask som är hämtad från den äldre teaterns tid och används till exempel på finare maskerader och på maskerader som har ett sensuellt eller erotiskt tema.

Morphmasker

En morphmask är en mask som täcker hela huvudet inklusive hjässa och hals och påminner lite om en rånarstrumpa. Det finns morphmasker som är enfärgade som passar bra för dig som vill se ut som om du precis ska råna en bank, men det finns även morphmasker med motiv.