Maskeraddräkt

Om du inte vill köpa en grym maskeradmask till maskeraden eller halloweenpartyt kan du alltid investera dina pengar i en maskeraddräkt. En maskeraddräkt brukar bestå av en underdel, en överdel, en huvudbonad och ibland även något annat tillbehör. Skor brukar inte ingå. Du kan även komplettera din maskeraddräkt med andra passande maskeradtillbehör om du vill, men oftast funkar dessa maskeradkläder utmärkt som de är.

Det finns massor av maskeraddräkter att välja på, så det lär inte bli några som helst problem för dig att hitta någon riktigt grym maskeraddräkt som du kan impa med på maskeraden. Här på maskeradkläderna.se ska du nu få några exempel på riktigt schyssta maskeradräkter.

Halloweendräkter

Det finns ingen annan kategori av maskerradkläder som är så stor som Halloweendräkter. Naturligtvis beror det på att det inte finns någon annan dag på året då så många klär ut sig som på Halloween. Det finns Halloweendräkter som föreställer Liemannen, skelett, zombier, vampyrer, varulvar och kända filmkaraktärer från filmer som Scream, Fredagen den 13:e, Carrie och V för Vendetta.

Nationsdräkter

Maskeradräkter som förknippas med ett visst land kallas för nationsdräkter. Det kan handla om Oktoberfestdräkter, eskimådräkter, cowboydräkter, nationaldräkter och dräkter som klär ut dig till en arabisk prinsessa, en oljeshejk, ett franskt hembiträde, frihetsgudinnan eller en diktator.

Andra maskeradräkter

Om du inte är ute efter en Halloweendräkt eller en nationsdräkt finns massor av andra slags maskeradkläder att välja på. Här ska du få några exempel.

  • Datorspeldräkter. Datorspeldräkter föreställer kända datorspelfigurer, till exempel Super Mario.
  • Sportdräkter. Du kan klä ut dig till en tennisspelare, amerikansk fotbollsspelare eller, om du är en tjej, till en Pit Girl, det vill säga en sexig racingbrud.
  • Maskotdräkter, klä ut dig till en sportmaskot.
  • Sagoboksdräkter passar utmärkt för barn, men även för vuxna kvinnor och män.
  • Religionsdräkter är maskeraddräkter som är förknippade med en religion, till exempel nunnedräkter, prästdräkter och Jesusdräkter.